Planera för sommarens barnkalas

Det är äntligen tid för barnkalas nu i sommar. Samla således ditt barns alla vänner och ställ till med ett härligt kalas. Du kan gärna planera noga vad ni kommer att göra på kalaset och dessutom när ni kommer att göra de olika aktiviteterna. Det kan snabbt bli kaos om du inte är noga att följa ditt schema. Men bli inte helt orolig om det inte går helt enligt planerna, det är fullt möjligt att till exempel skippa en punkt från schemat.

Välj ett tema för barnkalaset

Det är alltid roligt för barnen att ha ett kalas med ett omtyckt tema. Bara din fantasi utgör gränsen på hur många olika teman du kan välja mellan. Vad säger du om ett Vaiana-kalas, Trolls-kalas eller Spiderman-kalas? Använd samma tema ända från inbjudningskorten till dekorationerna och kakan du ska bjuda på. Allt för ett barnkalas hittar du också enkelt på nätet.

Lekar och aktiviteter

Först och främst måste du tänka på att hålla rätt nivå på lekar och aktiviteter. Det är exempelvis alltid roligt med en bra skattjakt. På vissa ställen kan du gömma godsaker och på andra ställen kan det vara en aktivitet som alla får göra tillsammans. Varför inte låta en punkt vara att sätta egna toppings på pizzorna du bjuder på?

Extra tävlingar, lekar och annat

Ha ett par lekar tävlingar på lut. Man vet aldrig hur snabbt tiden kommer att gå. Så att planera in några extra lekar eller tävlingar är alltid en fördel. Om dessa inte används så kan de nyttjas nästa gång det är kalas. Detta gäller också det som man bjuder på. Om det är tio barn som är bjudna så gör för 15. Det gör inget om det bllir över. Detta kan ni smaska på kommande kväll framför TV:n eller någon annat.