Musik i mobilen

Musik i mobilen

Förr hade man Walkmans och cd-freestyles. Idag har en helt ny värld öppnat sig när det kommer till musik i och med mobilernas uppkomst. De av oss som är lite äldre minns problemen med att spela fram kassettbandet om det kom en låt man inte gillade eller mardrömmen att försöka jogga med en cd-freestyle. Alla dessa problem är nu ett minne blott och vi har alla med oss musiken vart vi än går.

Dagens musiktjänster

Idag finns en rad olika musiktjänster som man kan prenumerera på via sin mobil för att se till att musiken är portabel. Den mest kända är naturligtvis Spotify, denna jätte har hitintills haft monopol på marknaden men nu börjar uppstickarna göra sig hörda. Till exempel har Tidal tagit upp kampen och Apple Music ligger inte heller speciellt långt efter. Här skrivs det mer om olika musiktjänster och deras för- och nackdelar.

Viktigt med bra hörlurar

För att kunna lyssna på musik och få den bästa kvaliteten på ljudet är det naturligtvis också viktigt att ha rätt utrustning. Hörlurarna är till exempel extremt viktiga. Många nöjer sig med de hörlurar som följer med telefonen när man köper den men de är sällan särskilt bra. Det kan därför vara bra att man köper ett par nya hörlurar som passar ens egna behov och preferenser och höjer ljudkvaliteten. På den här typen av sidor kan man hitta en uppsjö av olika hörlurar och annan utrustning som förbättrar musikupplevelsen.

Kampen om musiken och lyssnarna kommer bli hård. Detta är dock bara till fördel för oss lyssnare då vi får ett större utbud, konkurrensmässiga priser och chansen att välja en tjänst som passar oss perfekt.