Mota bort höstrusket med film

business movie

Nu har höstens tjocka molntäcke lagt sig över landet och än så länge finns det inga tecken på ljusare dagar. För vissa betyder det långtråkighet och ett abrupt slut på roliga utomhusaktiviteter. För andra betyder det avslappnade dagar framför TV:n – äntligen utan dåligt samvete. Under sommaren och början på hösten har det släppts flera spännande filmer vi inte har haft tid att ta tillvara på innan. Höstkvällarna utgör ett utmärkt tillfälle att slänga sig i en mjuk soffa och njuta av fascinerande filmäventyr. Stora biosensationer som Mad Max och Tomorrowland gjorde succé tidigare i år och finns numera att hyra för dig som missade dessa storslagna blockbusters.

Film har länge varit ett av de största underhållningsformaten i vår kultur. Här får vi möjligheten att blicka tillbaka till det förflutna, upptäcka framtiden, eller utforska platser vi aldrig fått besöka annars. Klassiska historier som setts av generationer är fortfarande populära och vissa av dem har producerats om för att ge en ny och modernare ton.

Efter att fjolårets nyinspelade Sunes Sommar visats på biografer landet runt är det skoj att gå tillbaka till originalet från 1993. Det kommer vara väldigt underhållande för både barn och vuxna att få se denna folkkära klassiker och jämföra med den nya versionen. Genom att visa barnen de gamla Astrid Lindgren-filmerna ger du dem samtidigt en glimt av Sveriges historia. Dessa berättelser och deras hjältar är inte bara ikoner inom svensk filmkultur, utan också en av våra främsta kulturexporter.

Guldklimparna bland höstens nya filmer:

  • Mad Max: Fury Road
  • Tomorrowland
  • Johan Falk

…och så några gamla godingar:

  • Sunes Sommar
  • Kung Fu Panda
  • Pippi Långstrump
  • Ronja Rövardotter