Mobilen som musikspelare

Mobilen är nog garanterat den vanligaste musikspelaren idag, då smartphones har spridit sig så pass stort bland så många åldersgrupper. Separata mp3-spelare har mer eller mindre försvunnit och mobiltelefonen har tagit över och streamline:at alla dessa funktioner på ett sätt eller annat.

Det viktigaste för att använda mobilen som en musikspelare är appen man använder för att göra detta. Alla mobiltillverkare har sina egna standardappar som kan sköta denna uppgift, men de är ofta ganska rudimentära och har inte alla funktioner man kan tänkas vilja ha.

Många använder ju så klart Spotify som inte bara levererar själva spelaren utan även all musik som kan spelas med den. Har man dock köpt musik separat och vill spela upp den är det bättre att försöka hitta en app som lätt kan sortera musiken och snabbt och enkelt låta en bläddra bland all musik.

Och medan mobiltelefonteknologin fortsätter att imponera på många håll är ju inte högtalaren direkt det man vill använda när man verkligen vill få en bra musikupplevelse. Nu är det ju istället ett par hörlurar eller en bluetoothhögtalare man vill satsa på. Det finns gott om butiker som specialiserat sig på mobiltillbehör där man kan bläddra runt bland de bästa eller billigaste produkterna, beroende på vilka krav man ställer på sin ljudkvalitet.

Att överföra musik från dator till mobilen gör man ju enklast genom att bara koppla ihop dem med en kabel. Även om många datorer idag stödjer bluetooth är det ofta snabbare med kabel. Vissa musikappar kan även installeras både på datorn och mobilen för att snabbt synca spellistorna mellan dem och på så sätt föra över allt på en gång utan att själv behöva lista ut i vilken mapp allt måste läggas.

Använder man dock ett program knutet till en viss mobiltillverkare kan det bli lite krångligt om man helt plötsligt får för sig att byta till ett annat märke i framtiden. Det kan därför vara smart att leta upp en tredjepartslösning för detta.