Ladda för nästa års festivalsommar

Även om det just nu kan kännas som att nästa festivalsommar ligger ändlöst långt bort så kan vi lova dig att den tids nog kommer att göra sig påmind efter alla julbestyr som snart kommer att fylla ditt huvud. Det gäller med andra ord att till viss del börja ladda redan nu om du inte ska gå miste om något viktigt.

Gör en plan redan nu

Vårt tips är att göra en preliminär planering för 2018 relativt omgående, helst vad gäller de stora festivalerna som brukar inträffa på ungefär samma datum och som mest troligt ändå kommer att leverera åtminstone några band som du kommer att vilja se. Sedan kan du alltid finjustera din planering allt efter hand, när specifika band börjar bokas in här och var, eller kanske till och med anordnar helt egna spelningar av något slag. På detta vis kommer du redan tidigt ha en relativt klar bild över läget och en övergripande koll när det kommer till att planera in nästa års semester.

Slipa på stilen

Att vara ute i god tid ger dig även bättre förutsättningar att slipa på festivalstilen genom att välja ut din garderob för sommaren, vilken eller vilka frisyrer du vill angripa folkhavet med och du hinner dessutom lägga ner det arbete som krävs rent träningsmässigt om du vill se extra bra ut. Vad man själv tycker är viktigt är självfallet upp till var och en, men återigen finns alltså i nuläget gott om tid att göra sig redo. Något som inte kommer att vara ett faktum så fort det nya året passerat.