Julen är snart här – planera dessa festligheter

Det finns få tillfällen som är så mysiga och stämningsfulla som julen. Julafton med Kalle Anka, stora middagar, julklappar och kyliga promenader är det bästa som finns. Dock är det bara en dag, eller som bäst ett par, och det tycker vi är för lite. Julen och den mörka tiden inför jul är ju perfekt för kalas av olika slag, och dessa vill vi tipsa om.

Juliga kalas och fester

Oavsett om du vill ställa till med ett barnkalas med godispåsar, partyhattar, lekar och färgglada tårtor, eller om du vill ha en vuxnare fest, så finns det vissa saker du kommer att behöva.

Det första du måste tänka på är lokalen eller utrymmet du ska hålla festen i. Här behöver du pynt såsom stjärnor, banderoller, draperier och andra dekorationer. Om du ska bjuda på mat, snacks eller fika så kan det även vara trevligt med stoldekorationer, dukar och namnskyltar. Servetter, löpare, papptallrikar och muggar är också bra att ha.

Till sist behöver du även en tomtedräkt, för vad är en julfest utan en tomte? Eller också kan du ha en julig maskerad med pepparkaksgubbar, lucior och nissar.

Hur du än vill utforma din juliga fest, låt dig bli inspirerad. Och ha en riktigt god jul!