Housens framgångar

House

Housemusiken har tagit stora kliv framåt sen dess uppkomst på 1980-talet. Från den första stora hitten ”Jack Your Body” som 1985 hamrade sönder Europas dansgolv och som i mångt och mycket blev startskottet för housens stora genombrott, till att numera livnära ett stort antal artister världen över. Sverige har haft stora framgångar inom housen med bland annat kollektivet Swedish House Mafia och soloartisten Avicii, för att nämna två av de största. Båda konstellationerna har haft ett flertal världshittar som tagit dom högt upp på listorna.

Idag letar sig housen in nästan överallt. Ta bara som exempel, när det skulle firas på det etthundrade stoppet av EPT (European Poker Tour), den största pokertillställning vi någonsin sett i Europa, var det DJ:n Roger Sanchez som stod för den musikaliska underhållningen på festen. Att man bokat just en houseartist visar vilken enorm status genren lyckats tillskansa sig de allra senaste åren. Det är faktiskt på en hyfsat snarlikt sätt som även pokern växt sig stark under 2000-talet med miljontals fler spelare och massiva summor pengar i omlopp. Om du själv är sugen på att bli en del av denna värld och att ta del utav all spänning och glamour, är en bra inledning att lära sig mer om spelet innan du ger dig i kast med verkligheten.

Tillbaka till housen och framförallt musiken igen. För oss musikintresserade nördar är det såklart roligt när en av våra egna genrer får framgångar och fäste i den vanliga populärkulturen, men det resulterar samtidigt i att vi många gånger förnyar oss och hittar nästa kandidat som står på tur att göra en liknande resa. Det är lite av vårat jobb att grotta ner oss rejält i myllan och skaka fram guldkornen, för om inte vi gör det, vem skall då hjälpa dagens pionjärer framåt?