Festivaltips

Festival

Musik är något som alla människor runt om i världen tycker om och uppskattar. Detta visar sig framför allt i de stora och populära festivalerna sätter igång både i Sverige och i omvärlden. Det finns flera riktigt bra festivaler att besöka, vi har samlat ihop en liten lista på några av de bästa från olika länder i Europa.

Tomorrowland

Först och främst har vi ett helt galet evenemang som håller till i flera olika länder, Tomorrowland. Festivalen arrangeras i Belgien men finns även i Brasilien och USA och de har hundratusentals besökare varje år. Det är den största festivalen i världen, och att den är inriktad på elektronisk dansmusik är inget som har hindrat den från att växa till sin fantastiska storlek. Hit kommer några av de bästa och mest kända artisterna och dj:s för att spela inför enorma människohav.

Primavera Sound

En annan festival som är väl värd att besöka är Primavera Sound, antingen i Spanien eller i Portugal. Musiken i denna festival är mer varierad, från hiphop och rock till jazz, experimentell musik, indie-pop och folk. Det finns något för alla helt enkelt och i sann festivalanda så är alla besökarna alltid på det gladaste humöret.

Festivaler i Sverige

Naturligtvis så hittar du även bra musikfestivaler i Sverige! Här har vi bland annat Solid Sound, Metaltown, Summerburst, Bråvalla Festival och Way Out West. Även om dessa festivaler inte riktigt kommer till samma besökarantal som de ovannämnda festivalerna så är de riktigt trevliga upplevelser för musikälskarna. Du kan alltid hitta fler festivaler på nätet eller söka upp musikfestivaler även i andra kontinenter. USA har några riktigt klockrena musikfestivaler som Coachella och South by Southwest (SXSW).

Värda att kika på

Några andra musikfestivaler som är värda att kolla in är Festival Les Vielles Charrues i Frankrike, Rock am Ring i Tyskland, Isle of Wight som håller till på ön Isle of Wight såklart och även Szigetfestivalen i Budapest.