Festivalåret 2020 – inte det bästa

Festivaler har alltid varit en plats för människor att samlas och avnjuta en eller annan form av underhållning tillsammans. Men 2020 har knappast varit ett år för festivaler, eller andra former av samlingar för den delen.

Många festivaler och andra spelningar blev ju inställd på grund av den rådande pandemin. Och inget kan ju säga att det inte var det rätta beslutet. Att låta så många människor samlas på en förhållandevis liten plats är ju rätt så oansvarsfullt just nu.

Att hålla tummarna och hoppas på att nästa år kan bli bättre är det ju många av oss som gör. Men samtidigt finns den nog en liten röst i bakhuvudet som säger att förväntningarna nog inte kommer att vara desamma som tidigare år.

Det kan absolut vara fallet att fler väljer att hålla sig borta från event som dessa även året eller till och med åren som följer. Och i det stora hela kan ju detta vara en ganska vettigt beslut. Även om pandemin är över och det skulle finnas ett vaccin, finns det ju fortfarande risken att smittas med andra sjukdomar och ta med sig dem hem. Medvetenheten kring detta är ju egentligen något positivt. Och hur än festivalåret 2021 kommer att se ut hoppas vi nog alla på att vi kan gå på vår favoritfestival men också vara säker.